[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما ::
:: دوره 14، شماره 5 - ( آذر و دي 1391 ) ::
دوره 14 شماره 5 صفحات 74-82 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیبات و اثر ضد باکتریایی اسانس سه گیاه گشنیز، بومادران و شوید در شرایط آزمایشگاهی
سجاد قادری* ، اصغر فلاحتی حسین آباد، محمد حسین سرایلو، وحید قنبری
، sajadghaderi1985@gmail.com
چکیده:   (8124 مشاهده)
زمینه و هدف: در این پژوهش ترکیبات عمده اسانس سه گیاه گشنیز (Coriandrum sativum)، بومادران (Achillea wilhelmsii) و شوید (Anethum graveolens) شناسایی و اثر ضد میکروبی این گیاهان بر روی چهار باکتری پاتوژن اشیرشیاکلی، باسیلوس سرئوس، باسیلوس لیچنی فورمیس و سودوموناس آئروجینوزا در شرایط آزمایشگاهی بررسی و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) آنها تعیین شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی اسانس گیاهان توسط دستگاه کلونجر و به روش تقطیر با آب استخراج گردید. ترکیبات تشکیل دهنده‌ی اسانس این گیاهان توسط کروماتوگرافی گازی تجزیه ای (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنجی جرمی (GC/MS) مورد شناسایی قرار گرفتند و درصد ترکیبات آنها اندازه گیری شد. برای تعیین MIC هر اسانس بر روی باکتری های مورد مطالعه از روش ریز رقت (Micro Dilution) استفاده گردید. یافته ها: نتایج نشان داد در اسانس گیاهان بومادران، گشنیز و شوید به ترتیب آلفا-پینن، -Dکارون و لینالول ترکیبات عمده را تشکیل می دهند. برای مهار رشد باکتری‏های اشیرشیا کلی و باسیلوس لیچنی فورمیس، اسانس شوید با غلظت ppm 5/312 و برای مهار رشد باکتری های باسیلوس سرئوس و سودوموناس آئروجینوزا به ترتیب اسانس های گیشنیز و بومادران با غلظت‌های ppm 1250 و ppm 5/312 موثرتر واقع شدند. نتیجه گیری: اسانس هر سه گیاه گشنیز، بومادران و شوید اثر ضد میکروبی قابل توجهی روی باکتری‏های مورد مطالعه داشتند و ممکن است بتوان از آنها به خصوص از شوید در درمان عفونت ها استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: بومادران، حداقل غلظت مهارکنندگی، شوید، گشنیز
متن کامل [PDF 213 kb]   (5672 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: ۱۳۹۰/۱۰/۱ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۲/۱/۱۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaderi S, Falahati hosein abad A, Sarailoo M H, Ghanbari V. Investigation of the components and antibacterial effects of three plant's essential oil Coriandrum sativum, Achilleh millefolium, Anethum graveolens in vitro. J Shahrekord Univ Med Sci. 2012; 14 (5) :74-82
URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-930-fa.html

قادری سجاد، فلاحتی حسین آباد اصغر، سرایلو محمد حسین، قنبری وحید. بررسی ترکیبات و اثر ضد باکتریایی اسانس سه گیاه گشنیز، بومادران و شوید در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهركرد. 1391; 14 (5) :74-82

URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-930-fa.html



دوره 14، شماره 5 - ( آذر و دي 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3790