:: دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1384 ) ::
دوره 7 شماره 1 صفحات 53-60 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط میزان مصرف درشت مغذی ها و فیبر با اختلال تحمل گلوکز و دیابت در افراد فامیل درجه یک بیماران دیابتی
بدرالملوک فرقانی، حسین خسروی* ، مریم زارع، ساسان حقیقی، مسعود امینی
Nutrition Dept., Isfahan Univ. of Med. Sci ، Email:emrc@mui.ac.ir
چکیده:   (15133 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به نقش رژیم غذایی و عادات غلط تغذیه ای در افزایش خطر بروز دیابت نوع II و شناخته شدن زمینه ژنتیکی در افراد بالای 35 سال به عنوان یک عامل خطر برای آن، این مطالعه با هدف تعیین وضعیت مصرف درشت مغذی‌ها و فیبر در الگوی غذایی فامیل درجه یک بیماران دیابتی نوع II به انجام رسیده است. روش مطالعه: 210 نفر از افراد فامیل درجه یک بیماران دیابتی نوع II، بر مبنای نتایجOGTT (Oral glucose tolerance test)، به دو دسته مختل (‌دیابتی+Impaired glucose tolerance (IGT)، 56 نفر و سالم 154 نفر تقسیم بندی گردیدند. سپس پرسشنامه مصرف سه روزه غذایی از این دو گروه دریافت و میزان انرژی، کربوهیدراتهای کمپلکس و تصفیه شده، چربیهای اشباع و غیر اشباع، پروتئین و فیبر غذایی به صورت روزانه تا سه روز محاسبه و نتایج مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج: میانگین سن و نمایه توده بدنی (BMI) در دو گروه مختل و سالم به ترتیب 2/5±9/48 و 7/6±6/43 سال و 7/0±3/29 و 8/0±7/28 کیلوگرم بر متر مربع بود. میانگین انرژی همچنین درصد کربو هیدرات، پروتئین، چربی و فیبر دریافتی در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. میزان مصرف روغن مایع در گروه مختل کمتر از گروه سالم بود (01/0P<). نتیجه گیری: با وجودی که میزان دریافت درشت مغذی‌ها، انرژی و فیبر در دو گروه متفاوت نبوده و دو گروه نیز از نظر BMI همخوانی دارند، احتمالاً رژیم غذایی با تأثیر بر روی وزن می تواند در بروز دیابت مؤثر باشد. با توجه به نتایج مطالعه، انجام یک مطالعه همگروهی جهت دستیابی به نتایج دقیق تر پیشنهاد می شود. .
واژه‌های کلیدی: پروتئین، چربی، درشت مغذی، دیابت، کربوهیدرات
متن کامل [PDF 225 kb]   (1208 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۱۲


XML   English Abstract   Print



دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها