:: دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1381 ) ::
دوره 4 شماره 3 صفحات 14-20 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر عصاره خوراکی گیاه شاهسپرم در بیماران مبتلا به سو هاضمه عملکردی
سید محمد کاظم حسینی اصل* ، حجت الله روحی بروجنی، سید محمود میر حسینی، شروین اثاری
چکیده:   (28535 مشاهده)

باتوجه به شیوع بالای سوء هاضمه عملکردی (Functional dyspepsia) و لزوم تهیه یک داروی موثر و مورد توافق پزشکان برای این بیماری، این پژوهش با هدف مقایسه میزان پاسخ به درمان عصاره خوراکی گیاه شاهسپرم در مقایسه با پلاسبو انجام گرفت. شاهسپرم (Ocimum basilicum) در طب سنتی در درمان سوء هاضمه، سرماخوردگی، برونشیت و تهوع بکار رفته است. از میان کلیه بیمارانی که جهت بررسی علت سوء هاضمه به بخش آندوسکوپی بیمارستان هاجر شهرکرد (تابستان 1380) ارجاع داده شده بودند و در آندوسکوپی قسمت فوقانی دستگاه گوارش یافته های غیر طبیعی توجیه کننده شکایاتشان از بیماری بدست نیامده بود، بصورت غیر احتمالی ساده تعداد 200 بیمار انتخاب شدند. بیماران در گروه مورد و شاهد براساس شدت سوء هاضمه به چهار گروه ضعیف، متوسط، شدید و خیلی شدید تقسیم شدند. طبق نتایج این تحقیق میزان پاسخ به درمان در گروه مورد 67% و در گروه شاهد 21% بدست آمد (P<0.05). همچنین این افزایش پاسخ به درمان در گروه مورد از نظر شدت شکایات و انواع سوء هاضمه عملکردی با اختلاف معنی داری بیشتر از گروه شاهد بدست آمد (P<0.05). در هردو جنس و در تمامی سنین پاسخ به درمان در گروه مورد (دریافت کنندگان عصاره شاهسپرم) بیشتر از گروه شاهد بود و در گروه مورد، زنان بیشتر از مردان و افراد کمتر از 40 سال بیشتر از افراد بالای 40 سال بهبود یافته بودند (P<0.05). بنابراین به نظر می رسد شاهسپرم می تواند به عنوان یک داروی موثر در درمان سوء هاضمه عملکردی مطرح باشد.

واژه‌های کلیدی: واژه های کلیدی: سو هاضمه، سو هاضمه عملکردی، شاهسپرم
متن کامل [PDF 1168 kb]   (1488 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۰/۴/۲ | پذیرش: ۱۳۹۴/۷/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۴/۷/۲۸


XML   English Abstract   Print



دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها