[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 1 - ( فروردین- اردیبهشت 1390 ) ::
دوره 13 شماره 1 صفحات 9-14 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر خرفه (Portulaca oleracea) بر فعالیت آنزیم پاراکسوناز
کیهان قطره سامانی، عفت فرخی ، بهمن خلیلی، محمود رفیعیان، محمد تقی مرادی
مرکز تحقیقات سلولی، مولکولی- دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، ، E_farrokhi_k@yahoo.com
چکیده:   (14847 مشاهده)
زمینه و هدف: گیاه خرفه یکی از غنی ترین منابع گیاهی دارای اسید های چرب امگا 3 می باشد و مواد آنتی اکسیدان و عناصر معدنی متعدد در بخش های مختلف این گیاه وجود دارد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر گیاه خرفه بر سطح لیپوپروتئین ها به ویژه لیپوپروتئین های با دانسیته پایین اکسیده (OxLDL) و فعالیت آنزیم پاراکسوناز1 و مقایسه آن با اثر لواستاتین انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی از بین بیماران مراجعه کننده به پزشک متخصص داخلی کلینیک تخصصی بیمارستان آیت اله کاشانی شهرکرد، 93 بیمار که دارای LDL بیشتر از mg/dl 100 بودند به روش در دسترس انتخاب و به دو گروه دریافت کننده روزانه 50 تا 60 گرم خرفه خام و گروه دریافت کننده روزانه mg/day20 لواستاتین تقسیم شدند. در شروع مطالعه و 45 روز پس از مصرف خرفه و لواستاتین از همه افراد دو گروه 5 میلی لیتر خون به صورت ناشتا گرفته و بر روی نمونه ها آزمایشات مربوط با روشهای استاندارد انجام شده و نتایج بدست آمده از طریق آزمون های آماری t و t زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: مصرف خرفه و لواستاتین باعث کاهش در کلسترول تام، LDL-C و OxLDL شد (05/0P<). نمای توده بدنی و تـری گلیسرید در گروه خرفه کاهش و آنزیم پاراکسوناز1 (PON1)، آپولیپوپروتئین A (Apo A1) و لیپوپروتئین های با دانسیته بالا (HDL-C) افزایش نشان داد (05/0P<). نتیجه گیری: بر اساس نتایج بدست آمده خرفه با افزایش HDL-C، فعالیت پاراکسوناز1 و ApoA1 و همچنین با کاهش کلسترول تام، LDL-C،OxLDL و بخصوص تری گلیسرید می تـــواند در کاهش عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی نقش داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: خرفه، پاراکسوناز1، لیپوپروتئین با دانسیته پایین اکسید شده، لواستاتین
متن کامل [PDF 261 kb]   (1896 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماکولوژی
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gatreh-Samani K, Farrokhi E, Khalili B, Rafieian M, Moradi M. Purslane (Portulaca oleracea) effects on serum paraoxanase-1 activity. J Shahrekord Univ Med Sci. 2011; 13 (1) :9-14
URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-414-fa.html

قطره سامانی کیهان، فرخی عفت، خلیلی بهمن، رفیعیان محمود، مرادی محمد تقی. تاثیر خرفه (Portulaca oleracea) بر فعالیت آنزیم پاراکسوناز. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهركرد. 1390; 13 (1) :9-14

URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-414-fa.html



دوره 13، شماره 1 - ( فروردین- اردیبهشت 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3752