[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1396 ) ::
برگشت به فهرست نشریات دوره 19 شماره 2 صفحات 88-97
بررسی شیوع آلودگی سالمونلا اینترتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم در گوشت های عرضه شده در شهرکرد سال 1393
مهشید زاهدی، ابراهیم رحیمی *، مریم زاهدی، حسن ممتاز، حسن شجاعی
گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، ebrahimrahimi55@yahoo.com
چکیده:   (247 مشاهده)

زمینه و هدف: سالمونلا در انسان بیماری‌ های مختلف مانند تب روده، حصبه و شبه حصبه، عفونت خون و مسمومیت‌ های غذایی را ایجاد می ‌کند. گوشت و شیرخام از مهم ‌ترین منابع آلودگی انسان به سالمونلا می‌ باشند. از این رو در این تحقیق به بررسی آلودگی سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا اینترتیدیس گوشت ‌های قرمز و سفید خام در سطح شهرستان شهرکرد پرداخته شد.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، تعداد 360 نمونه شامل 98 نمونه گوشت گاو، 36 نمونه گوشت شتر، 75 نمونه گوشت گوسفند، 62 نمونه گوشت بز و 89 نمونه گوشت مرغ، از مراکز عرضه شهرستان شهرکرد جمع آوری و از نظر آلودگی به سالمونلا به روش کشت، آزمون ‌های بیوشیمیایی و آزمون PCR مورد آزمایش قرار گرفتند. در ادامه سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا اینترتیدیس جدا شده از نظر ژن های حدت invA, rfbj, fliC, fljB, spV, sefA مورد بررسی قرار گرفتند.

یافته ها: در این تحقیق در مجموع 54 نمونه از 360 نمونه به گونه های سالمونلا آلوده بودند. بیشترین آلودگی در گوشت مرغ (64/31%) در نمونه‌ گوشت گاو (26/13%)، گوشت بز (06/8%)، گوشت گوسفند (8%) و گوشت شتر (5/5%) مشاهده شد. از مجموع 54 جدایه سالمونلا، 24 ایزوله آلوده به سالمونلا تیفی موریوم و 20 ایزوله آلوده به سالمونلا اینترتیدیس و 10 ایزوله مربوط به سایر سروتیپ ‌های سالمونلا بود. بررسی ژن های حدت ایزوله ها نشان داد تمام آن ها حامل ژن های مورد بررسی بودند.

نتیجه گیری: نتایج حاصله بیانگر این است که درصد قابل توجهی از نمونه های گوشت‌ های قرمز و سفید دارای آلودگی سالمونلایی هستند. از این رو لازم است با کنترل‌های بهداشتی و نظارت دقیق در کشتارگاه‌ ها از میزان آلودگی گوشت کاسته شود.

واژه‌های کلیدی: سالمونلا تیفی موریوم، سالمونلا اینترتیدیس، گوشت قرمز، گوشت مرغ
متن کامل [PDF 610 kb]   (64 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: ۱۳۹۵/۲/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۶/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۱۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zahedi M, Rahimi E, zahedi M, Momtaz H, shojaii H. Prevalence of Salmonella enteritidis and S. typhimurium in marketed meat in Shahrekord in 2014. J Shahrekord Univ Med Sci. 2017; 19 (2) :88-97
URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-2899-fa.html
زاهدی مهشید، رحیمی ابراهیم، زاهدی مریم، ممتاز حسن، شجاعی حسن. بررسی شیوع آلودگی سالمونلا اینترتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم در گوشت های عرضه شده در شهرکرد سال 1393 . مجله دانشگاه علوم پزشکی شهركرد. 1396; 19 (2) :88-97

URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-2899-fa.html

برگشت به فهرست نشریات دوره 19، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1396 )
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.051 seconds with 793 queries by yektaweb 3388