[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1396 ) ::
دوره 19 شماره 2 صفحات 148-157 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثرات بالینی مصرف آب چغندر خام و چغندر پخته شده بر بهبود فشار خون، عملکرد جریان عروق (FMD) و سطح سایتوکاین التهابی TNF-α خون در بیماران داوطلب مبتلا به فشار خون
صدیقه عسگری، محمدرضا افشانی، محمود رفیعیان کوپایی، مهتاب کشوری *
مرکز تحقیقات قلب و عروق، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان ، mahtabkeshvari87@yahoo.com
چکیده:   (943 مشاهده)

زمینه و هدف: چغندر (Beta vulgaris L.) غنی از فنول و فلاونوئیدها می باشد که برای سلامت قلب و عروق مفید شناخته شده است. این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی متقاطع، دو سویه کور جهت بررسی و مقایسه اثر چغندر پخته شده (CB) و آب چغندر خام (RB) بر عملکرد جریان عروق (FMD)، فشار خون و سطح سایتوکاین التهابی در بیماران مبتلا به فشار خون انجام شد.

روش بررسی: 24 بیمار مبتلا به فشار خون با محدوده 65-40 سال در مطالعه شرکت کردند. بیماران به طور تصادفی ساده به دو گروه مساوی، مصرف کننده چغندر پخته شده (250 گرم) و آب چغندر خام (250 میلی لیتر) برای مدت 2 هفته تقسیم شدند. بعد از دوره رفع اثر 2 هفته ای جای دو گروه به صورت متقاطع عوض شد. میزان فشار خون سیستولیک (SBP)، فشار خون دیاستولیک (DBP)، اختلال عملکرد جریان عروق (FMD) و فاکتور TNF-α قبل و بعد از هر دوره درمان انجام شد. داده ها توسط نرم افزار های SPSS و SAS بررسی شدند.

یافته ها: نتایج به دست آمده برای فاکتور TNF-α در گروه مصرف کننده RB نسبت به گروه CB به طور معنی داری کاهش و FMD به طور معنی دار افزایش نشان داد. همچنین نتایج درون گروهی در هر دو گروه مصرف کننده RBJ و CB برای فاکتور FMD افزایش معنی دار SBP، DBP و TNF-α کاهش را نشان داد.

نتیجه گیری: اگرچه هر دو شکل چغندر (پخته شده و خام) در بهبود فشار خون، عملکرد اندوتلیال و التهاب سیستمیک موثر بودند، آب خام چغندر اثرات ضد فشار خون عملکرد اندوتلیال و التهاب سیستمیک را بیشتر نشان داد.

واژه‌های کلیدی: فشار خون، چغندر، التهاب، عملکرد اندوتلیال
متن کامل [PDF 1174 kb]   (229 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۵/۴/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۲۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asgary S, Afshani M R, Rafieian-Kopaei M, Keshvari M. Clinical effects of consumption of raw beet juice and beet cooked on improving blood pressure, FMD and inflammatory cytokines TNF-α level of blood pressure on hypertensive patients volunteer. J Shahrekord Univ Med Sci. 2017; 19 (2) :148-157
URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-2798-fa.html
عسگری صدیقه، افشانی محمدرضا، رفیعیان کوپایی محمود، کشوری مهتاب. مقایسه اثرات بالینی مصرف آب چغندر خام و چغندر پخته شده بر بهبود فشار خون، عملکرد جریان عروق (FMD) و سطح سایتوکاین التهابی TNF-α خون در بیماران داوطلب مبتلا به فشار خون. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهركرد. 1396; 19 (2) :148-157

URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-2798-fa.html

دوره 19، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.053 seconds with 799 queries by yektaweb 3568