مروری بر خواص آنتی باکتریال اسانس و عصاره برخی از گیاهان دارویی ایران
|
نسترن رضوی، زهرا مولوی چوبینی* ، مهسا صالحیان دهکردی، سعیده صالح ریاحی، محبوبه صالحیان دهکردی، صدیقه مولوی چوبینی |
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران |
|
چکیده: (16116 مشاهده) |
زمینه و هدف: با افزایش مقاومتهای ناشی از استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیکهای سنتتیک شیمیایی، یافتن داروهای جایگزین که هم دارای خواص آنتی باکتریال بوده و هم کمترین عوارض جانبی را برای انسان به همراه داشته باشند ضروری به نظر می رسد. در مطالعات زیادی گیاهان دارویی دارای خواص ضد میکروبی مورد توجه قرار گرفته اند. هدف از این مطالعه مروری بر خواص آنتی باکتریال برخی از گیاهان دارویی ایرانی می باشد.
روش بررسی: در این مطالعه مروری با جستجوی واژگان کلیدی گیاهان دارویی ایران (Medicinal Plants)، خواص آنتی باکتریال گیاهان دارویی ایران (Antibacterial Effect of Medicinal Plants)، خواص ضد میکروبی گیاهان دارویی ایران Antimicrobial Effect of Medicinal Plants) ( در مقالات علمی منتشر شده در بانک های اطلاعاتی Iran medx,Magiran,Google scholar, Ebsco,Pubmed,Science direct,SID مطالب مورد نیاز به دست آمده است.
یافته ها : بسیاری از گیاهان دارویی شامل آویشن شیرازی،گزنه،زعفران،افسنطین،نعناء،اکالیپتوس،گل گاوزبان،گل میمونی بیابانی،زیره سبز،رزماری،موسیر، میوه بلوط،سیر، سگ دندان خاردار، برگ گردوی ایرانی و مریم گلی دارای خواص آنتی باکتریال خوبی بر ضد انواع باکتری های پاتوژن می باشند.
نتیجه گیری: بوسیله خواص ضد میکروبی گیاهان دارویی مورد بررسی، علاوه بر کمک در برگشت حساسیت آنتی بیوتیکها در باکتریهای پاتوژن به عنوان نگهدارنده های طبیعی در انواع غذاهای آماده می توان بهره گرفت که از بین گیاهان دارویی بررسی شده آویشن شیرازی و سیر بر روی طیف وسیعی از باکتریهای گرم مثبت و منفی اثرات آنتی باکتریال دارند. |
|
واژههای کلیدی: گیاهان دارویی، آنتی باکتریال، نگهدارنده های طبیعی، حساسیت آنتی بیوتیکی |
|
متن کامل [PDF 604 kb]
(4137 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
عفونی دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|