[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 4 - ( ويژه نامه طب تكميلي 1387 ) ::
دوره 10 شماره 4 صفحات 70-76 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر کرفس کوهی بر چربی خون بیماران مصرف کننده لواستاتین: یک مطالعه بالینی
محمود رفیعیان* ، مهرداد شهرانی، علی اصغر پیله وریان، سلیمان خیری، رحمت اله ربیعی، علی مومنی، اعظم عسگری، ندا پروین
Professor, Pharmacology Dept & Medical Plants Research Center, Shahrekord Univ. of Med. Sci. Iran. ، E-mail:rafieian@yahoo.com
چکیده:   (13185 مشاهده)
چکیده: زمینه و هدف: فلاونوییدها یک گروه از ترکیبات پلی فنولیک می باشند و با کاهش خطر بیماری های قلبی رابطه دارند. کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaffarian) گیاهی حاوی فلاونویید است. لذا در این تحقیق اثر کرفس کوهی بر فاکتورهای خونی مربوط به چربی به عنوان عامل آترواسکلروز و بیماری های قلبی عروقی در بیماران هایپرلیپیدمیک مصرف کننده لواستاتین مورد بررسی قرار گرفته است. روش بررسی: در این مطالعه کار آزمایی بالینی، تعداد 74 بیمار مبتلا به هایپرلیپیدمی به ترتیب مراجعه به کلینیک داخلی مرکز درمانی آموزشی هاجر(س) شهرکرد در یکی از دو گروه کنترل (لواستاتین mg/day 40) و مورد (لواستاتین mg/day 40 و پودر کرفس کوهی gr/day2) قرار گرفتند. قبل از مطالعه، دو هفته و یکماه بعد از شروع مطالعه میزان کلسترول، تری گلیسیرید، لیپوپروتیین با دانسیته پایین (LDL)، لیپو پروتیین با دانسیته خیلی پایین (VLDL)، لیپوپروتیین با دانسیته بالا (HDL) و قند خون ناشتا (FBS) بیماران اندازه گیری گردید و توسط آزمون آنالیز واریانس مشاهدات تکرار شده با یکدیگر مقایسه شدند. یافته ها: میزان کلسترول، تری گلیسیرید، LDL و VLDL خون، دو هفته و یک ماه بعد از مصرف کرفس کوهی کاهش یافت (001/0P<). ولی این کاهش در دو گروه اختلاف آماری معنی داری نداشت. میزان HDL در گروه مورد افزایش و در گروه کنترل کاهش یافت (01/0P<). نسبت LDL به HDL در هر دو گروه کاهش داشت (001/0P<). میانگین FBS طی مطالعه بدون تغییر بود. نتیجه گیری: مصرف پودر کرفس کوهی همراه با داروهای کاهنده چربی خون در بیماران هیپرلیپیدمیک احتمالا با افزایش HDL تاثیر مثبت دارد.
واژه‌های کلیدی: تری گلیسرید، کلسترول، کرفس کوهی، لواستاتین، هیپرلیپدمی
متن کامل [PDF 175 kb]   (1827 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rafieian M, Shahrani M, Pilehvarian A, Khayri S, Rabii R, Momeni A, et al . Preventive and therapeutic effects of tomato juice on the growth of fibrosarcoma tumor cells in Balb/c mice. J Shahrekord Univ Med Sci. 2009; 10 (4) :70-76
URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-253-fa.html

رفیعیان محمود، شهرانی مهرداد، پیله وریان علی اصغر، خیری سلیمان، ربیعی رحمت اله، مومنی علی، و همکاران.. اثر کرفس کوهی بر چربی خون بیماران مصرف کننده لواستاتین: یک مطالعه بالینی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهركرد. 1387; 10 (4) :70-76

URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-253-fa.html



دوره 10، شماره 4 - ( ويژه نامه طب تكميلي 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3764