:: دوره 10، شماره 4 - ( ويژه نامه طب تكميلي 1387 ) ::
دوره 10 شماره 4 صفحات 57-63 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیب اسیدهای چرب در روغن زیتون و روغن حیوانی با تاکید براسیدهای چرب ترانس توسط گاز کروماتوگرافی
بهار نظری، صدیقه عسگری* ، نضال صرافزادگان، سلبعلی صابری، رضا حاجی حسینی، امیرحسین ازهری
Associate professor, Pharmacognosy Dept & Cardiovascular Research Center-Applied physiology Research Center, Isfahan Univ. of Med. Sci., Iran ، E-mail: sasgari@yahoo.com
چکیده:   (19254 مشاهده)
چکیده: زمینه و هدف: اسید چرب ترانس یک اسید چرب غیر اشباع می‌باشد که مشابه با اسیدهای چرب اشباع عمل می‌کند. با توجه به تمایل مردم به مصرف روغن های طبیعی از قبیل روغن زیتون و روغن حیوانی در کشور ما، این تحقیق با هدف بررسی میزان اسیدهای چرب با تاکید بر اسید چرب ترانس در روغن حیوانی و روغن زیتون انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی اسیدهای چرب از دو نمونه‌ روغن زیتون و روغن حیوانی استخراج و تبدیل به متیل استر گردید. سپس 1 میکرولیتر از متیل استر اسیدهای چرب به دستگاه گاز کروماتوگرافی تزریق و میزان و نوع اسیدهای چرب موجود در روغن ها تعیین گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: مجموع اسیدهای چرب ترانس لینولئیک اسید و الائیدیک اسید در دو نمونه روغن حیوانی 15/0±5/8 و67/0±26/8 و در روغن زیتون 68/0±5/5 و 2/0±1/2 گرم در 100 گرم چربی ‌بود. مجموع اسیدهای چرب اشباع (SFAs) در روغن های حیوانی14/4±0/56 و 95/1±9/58 و در دو نمونه روغن زیتون 69/0±6/17 و 02/1±2/15 بدست آمد. مجموع اسیدهای چرب غیر اشباع دارای یک باند دوگانه(MUFAs) ، در روغن های حیوانی 85/0±8/24 و 46/1±6/22 و در دو نمونه روغن زیتون 39/3±9/65 و 06/1±1/67 گرم در 100 گرم چربی ارزیابی گردید. مجموع «اسیدهای چرب دارای چند باند دوگانه» (PUFAs) در روغن های حیوانی 45/1±9/6 و 17/0±8/8 گرم و در دو نمونه روغن زیتون 35/0±6/10 و 96/0±0/14 گرم در 100 گرم چربی می‌باشد. نتیجه گیری: روغن حیوانی در مقایسه با روغن زیتون میزان بالایی از اسیدهای چرب اشباع شامل اسیدهای چرب کوتاه زنجیر می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: اسیدهای چرب، اسیدهای چرب ترانس، روغن حیوانی، روغن زیتون، گاز کروماتوگرافی
متن کامل [PDF 159 kb]   (2179 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۱۲


XML   English Abstract   Print



دوره 10، شماره 4 - ( ويژه نامه طب تكميلي 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها