[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 4 - ( ويژه نامه طب تكميلي 1387 ) ::
دوره 10 شماره 4 صفحات 44-49 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر عصاره آب انار بر استرس اکسیداتیو دختران 17-15ساله شهر اراک
‌داوود فضلی، علی اکبر ملکی راد ، منصور بیرامی، سید محمد علی شریعت زاده، اعظم کارخانه
مربی گروه زيست شناسی Lecturer, Biology Dept., Payamenoor University, Shahzand Branch and PhD Student Cognitive Neuroscience Dept., Tabriz University, Iran. ، malkirad@yahoo.com E-mail: Ak_
چکیده:   (14093 مشاهده)
چکیده: زمینه و هدف: استرس اکسیداتیو که در اثر عدم تعادل بین تولید رادیکال‌های آزاد و سیستم دفاع آنتی‌اکسیدانی ایجاد می‌شود در پاتوژنز بیماری های مختلف نقش دارد. این پژوهش با هدف ارزیابی تاثیر آب انار به عنوان آنتی اکسیدان بر استرس اکسیداتیو انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه نیمه تجربی 30 نفر از دختران مقطع سنی 17-15 سال پس از تکمیل پرسشنامه از لحاظ معیارهای ورود، به مدت دو هفته روزانه 100 میلی متر آب انار مصرف کردند. پارامترهای استرس اکسیداتیو شامل: ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام سرم، گروه های تام تیول و پراکسیداسیون لیپیدی در نمونه خون قبل و بعد از مصرف آب انار ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و تحلیلی (t زوج) استفاده شد. یافته‌ها: قبل و پس از مصرف دو هفته ای آب انار، میانگین پراکسیداسیون لیپیدی به ترتیب 93/5±3/11 و 3/3±4/6 بود (001/0P<). ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام سرم (36/0±95/1 در برابر 54/0±26/2) و گروه های تیول تام سرم (19/0±3/0 در برابر 27/0±43/0) پس از مصرف آب انار افزایش معنی‌دار یافت (05/0P<). نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه آب انار بعلت داشتن فلاونوییدهای پلی فنولیک دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی است و مصرف آن باعث کاهش استرس اکسیداتیو می شود.
واژه‌های کلیدی: آب انار، آنتی‌اکسیدان، استرس اکسیداتیو، رادیکال آزاد
متن کامل [PDF 150 kb]   (1178 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fazli D, Malekirad A, Bayrami M, Shariatzadeh S, Karkhaneh A. The effect of pomegranate juice (Punica granatum L.) on the oxidative stress of 15-17 year old girls in Arak. J Shahrekord Univ Med Sci. 2009; 10 (4) :44-49
URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-249-fa.html

فضلی ‌داوود، ملکی راد علی اکبر، بیرامی منصور، شریعت زاده سید محمد علی، کارخانه اعظم. تاثیر عصاره آب انار بر استرس اکسیداتیو دختران 17-15ساله شهر اراک. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهركرد. 1387; 10 (4) :44-49

URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-249-fa.html



دوره 10، شماره 4 - ( ويژه نامه طب تكميلي 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3658