:: دوره 10، شماره 4 - ( ويژه نامه طب تكميلي 1387 ) ::
دوره 10 شماره 4 صفحات 32-37 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضد میکروبی عصاره آبی و اتانولی گیاه گل میمونی
فرهاد شرافتی چالشتری* ، رضا شرافتی چالشتری، مریم مومنی
Lecturer, Microbiology Dept & Medical Plants Research Center, Shahrekord Univ. of Med. Sci. Iran. ، E-mail:sharafati33@yahoo.com
چکیده:   (10873 مشاهده)
چکیده: زمینه و هدف: اشرشیاکلی از عوامل مهم بیماریزای دستگاه گوارشی می باشد که معمولاً از طریق مواد غذایی آلوده خصوصا گوشت گاو منتقل می گردد. در سال های اخیر به استفاده از مواد طبیعی به جای داروهای شیمیایی سنتتیک در پیشگیری و کنترل عفونت های مختلف تاکید شده است. لذا این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه اثرات ضد میکروبی عصاره آبی و اتانولی گیاه گل میمونی (Scrophularia striata) بر روی اشرشیاکلی O157:H7 انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، عصاره اتانولی و آبی گیاه تهیه و اثرات ضد میکروبی آنها با استفاده از روش آگار دیفیوژن و همچنین تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد باکتری (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) از روش رقت لوله ای (Macrodilution) بر علیه باکتری Ecoli O157:H7 انجام شد. آمیکاسین (µg30) به عنوان ماده ضد میکروبی مرجع استفاده و داده ها با استفاده از آزمون آماری توصیفی ارزیابی شد. یافته ها: عصاره اتانولی گیاه گل میمونی در هر دو روش آگار دیفیوژن و ماکرودیلوشن بر روی باکتری Ecoli O157:H7 دارای اثر مهاری داشته و عصاره آبی این گیاه فاقد فعالیت ضد میکروبی بود. مقدار MIC برابر mg/ml 90 در حالی که مقدار MBC معادل mg/ml100 بدست آمد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که عصاره اتانولی گیاه گل میمونی دارای اثر ضد میکروبی بوده و تحقیقات بیشتری برای شناسایی، تعیین مقدار و تخلیص ترکیبات موثره آن لازم است.
واژه‌های کلیدی: اشرشیا کلی O157:H7، اثرات ضد میکروبی، گل میمونی
متن کامل [PDF 169 kb]   (2307 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۱۲


XML   English Abstract   Print



دوره 10، شماره 4 - ( ويژه نامه طب تكميلي 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها