:: دوره 17، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1394 ) ::
دوره 17 شماره 2 صفحات 119-126 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر حفاظت نورونی عصاره آبی برگ چای کوهی بر دانسیته نورون های آلفای شاخ قدامی نخاع پس از کمپرسیون عصب سیاتیک در موش های صحرایی نر
مریم طهرانی پور* ، فاطمه عطاریان
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مشهد، ایران ، maryam_tehranipour@mshdiau.ac.ir
چکیده:   (4593 مشاهده)
زمینه و هدف: قطع عصب یا کمپرسیون، باعث تخریب جسم سلولی نورون های شاخ قدامی نخاع می شوند. گیاه چای کوهی (Stachys lavandulifolia Vahl) از خانواده نعنائیان دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد آپوپتوزی است. هدف از این مطالعه بررسی اثر حفاظت نورونی عصاره آبی برگ گیاه چای کوهی بر دانسیته نورون های آلفای شاخ قدامی نخاع پس از کمپرسیون عصب سیاتیک در موش های صحرایی نر می باشد. روش بررسی: در این تحقیق تجربی 60 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به شش گروه کنترل، کمپرسیون و گروه های کمپرسیون و تیمار با دوزهای 25، 50، 75 و mg/Kg100 (6=n) تقسیم شدند. به منظور ایجاد کمپرسیون، عصب سیاتیک با استفاده از قیچی قفل دار به مدت 60 ثانیه در معرض کمپرسیون قرار گرفت. عصاره آبی چای کوهی به صورت تزریق درون صفاقی طی هفته های اول و دوم پس از کمپرسیون صورت گرفت، پس از 28 روز از زمان کمپرسیون رت ها تحت متد پرفیوژن قرار گرفته و پس از نمونه برداری نخاع ناحیه کمری، دانسیته نورون ها با روش دایسکتور و متد استریولوژی محاسبه و نتایج گروه ها با هم مقایسه شدند. یافته ها: بر اساس یافته ها دانسیته نورونی در گروه کمپرسیون نسبت به شاهد کاهش معنی داری داشت (001/0>P). همچنین دانسیته نورونی گروه های تیمار در مقایسه با گروه کمپرسیون افزایش معنی داری نشان داد (001/0>P). نتیجه گیری: عصاره آبی برگ گیاه چای کوهی دارای اثرات حفاظت نورونی بر روی نورون های شاخ قدامی نخاع پس ازایجاد ضایعه است و ممکن است در بیماران ضربه نخاعی مفید باشد.
واژه‌های کلیدی: چای کوهی، نورون حرکتی آلفا، عصب سیاتیک، حفاظت نورونی، کمپرسیون
متن کامل [PDF 244 kb]   (815 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۲/۹/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۱/۱۳


XML   English Abstract   Print



دوره 17، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها