در حال انتقال سرور
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 6 - ( بهمن-اسفند 1390 ) ::
دوره 13 شماره 6 صفحات 19-26 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مصرف پیاز در وعده صبحانه بر پاسخ گلیسمی و انسولینمی مبتلایان به دیابت نوع دو
نگار زمانی نور* ، افسانه احمدی، فریده طاهباز
1Nutrition Dept., Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran ، E-mail: negar_zn2117@yahoo.com
چکیده:   (10110 مشاهده)
زمینه و هدف: مطالعات حیوانی گوناگون نشان می دهند که گیاهانی همچون پیاز می تواند بر سطح گلوکز و انسولین سرم تاثیر داشته باشند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مصرف پیاز در وعده صبحانه بر پاسخ گلیسمی و انسولینمی مبتلایان به دیابت نوع دو انجام گرفت. روش بررسی: این مطالعه نیمه تجربی در دو روز به فاصله یک هفته بر روی 24 بیمار دیابتی نوع 2 مراجعه کننده به انجمن دیابت ایران انجام شد. در هر روز بررسی، پس از مراجعه بیماران مقدار 2 سی سی خون در حالت ناشتا جمع آوری شد. سپس صبحانه های مورد بررسی در اختیار آنان قرار گرفت که صبحانه روز دوم، همان صبحانه روز اول به انضمام 60 گرم پیاز بود. سپس در زمان های 60، 120، 180 دقیقه پس از اتمام صرف صبحانه ها، مجدداً میزان 2 سی سی خون از بیماران گرفته شد. در پایان، مقدار انسولین و گلوکز سرم بیماران در نمونه های خونی تهیه شده، اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر و t زوجی مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته ها: در بیماران مورد مطالعه میانگین سنی 4/7±4/49 و طول مدت ابتلا به بیماری 05/5±9/6 سال بود. اثر صبحانه حاوی پیاز بر سطح قندخون به لحاظ آماری معنی دار نبود، در حالی که میزان انسولین سرم به طور معنی داری افزایش یافت (001/0>P). تفاوت معنی داری در سطح زیر منحنی گلوکز بین صبحانه روز اول و صبحانه روز دوم دیده شد (05/0P<). نتیجه گیری: مصرف پیاز در وعده غذایی روزانه، ممکن است اثرات سودمندی بر کنترل گلایسمیک بیماران دیابتی نوع دو داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: انسولین سرم، پیاز، دیابت نوع 2، گلوکز سرم.
متن کامل [PDF 193 kb]   (2319 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۰/۱۱/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۶/۶/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۶/۶/۱۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zamani-nour N, Ahmadi A, Tahbaz F. Postprandial glucose and insulin responses to onion ingestion with breakfast in patients with type 2 diabetes. J Shahrekord Univ Med Sci. 2012; 13 (6) :19-26
URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-977-fa.html

زمانی نور نگار، احمدی افسانه، طاهباز فریده. اثر مصرف پیاز در وعده صبحانه بر پاسخ گلیسمی و انسولینمی مبتلایان به دیابت نوع دو . مجله دانشگاه علوم پزشکی شهركرد. 1390; 13 (6) :19-26

URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-977-fa.html



دوره 13، شماره 6 - ( بهمن-اسفند 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3792