در حال انتقال سرور
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما ::
:: دوره 16، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1393 ) ::
دوره 16 شماره 2 صفحات 63-69 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان اکراتوکسین A در نان های مصرفی شهرستان شهرکرد
ابراهیم رحیمی* ، مهران عرفانی، امیر شاکریان
دانشگاه ازاد اسلامی ، ebrahimrahimi55@yahoo.com
چکیده:   (7247 مشاهده)
زمینه و هدف: با اکراتوکسین A مایکوتوکسینی است که به علت اثرات نفروتوکسیک، ایمونوتوکسیک، موتاژنیک، تراتوژنیک و کار سینوژنیک خطر بالقوه ی برای سلامت انسان دارد. این مطالعه با هدف تعیین حضور و میزان اکراتوکسین A در نان های مصرفی شهرکرد انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی تحلیلی، 86 نمونه انواع نان عرضه شده در نانوایی های شهرستان شهرکرد از پاییز 1389 تا بهار 1390 جمع آوری و از نظر حضور اکراتوکسین A به وسیله روش الایزا مورد بررسی قرار گرفت. داده ها به کمک آزمون های آماری تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون t تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: اکراتوکسین A در 45 نمونه از 86 نمونه (3/52 درصد) نان بررسی شده ردیابی شد. محدوده غلظت اکراتوکسین A در نمونه های مثبت بین 19/0 تا 37/10 نانو گرم بود و میانگین آلودگی نمونه های آلوده 47/1±61/2 نانو گرم در گرم به دست آمد. سطح آلودگی 15 نمونه (4/17درصد) از مجموع 86 نمونه آزمایش شده بیش از حداکثر مجاز (5 نانو گرم در گرم) تأیید شده در قوانین اتحادیه اروپا بود. اختلاف آماری معنی داری بین سطوح آلودگی و تعداد موارد آلوده در فصول مختلف وجود نداشت (p>0.05). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که بررسی منظم سطح اکراتوکسین A در غلات به خصوص گندم از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ زیرا بر این اساس می توان روش های مناسبی جهت کاهش آلودگی به اکراتوکسین A و بهبود کیفیت نان ارائه نمود.
واژه‌های کلیدی: اکراتوکسین A، نان، الایزا
متن کامل [PDF 201 kb]   (1135 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سم شناسی
دریافت: ۱۳۹۰/۸/۱ | پذیرش: ۱۳۹۳/۲/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۳/۱۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi E, Erfani M, Shakerian A. Frequency of ochratoxin A in bread consumed in Shahrekord. J Shahrekord Univ Med Sci. 2014; 16 (2) :63-69
URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-846-fa.html

رحیمی ابراهیم، عرفانی مهران، شاکریان امیر. بررسی میزان اکراتوکسین A در نان های مصرفی شهرستان شهرکرد. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهركرد. 1393; 16 (2) :63-69

URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-846-fa.html



دوره 16، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3792