در حال انتقال سرور
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1384 ) ::
دوره 7 شماره 1 صفحات 53-60 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط میزان مصرف درشت مغذی ها و فیبر با اختلال تحمل گلوکز و دیابت در افراد فامیل درجه یک بیماران دیابتی
بدرالملوک فرقانی، حسین خسروی* ، مریم زارع، ساسان حقیقی، مسعود امینی
Nutrition Dept., Isfahan Univ. of Med. Sci ، Email:emrc@mui.ac.ir
چکیده:   (15099 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به نقش رژیم غذایی و عادات غلط تغذیه ای در افزایش خطر بروز دیابت نوع II و شناخته شدن زمینه ژنتیکی در افراد بالای 35 سال به عنوان یک عامل خطر برای آن، این مطالعه با هدف تعیین وضعیت مصرف درشت مغذی‌ها و فیبر در الگوی غذایی فامیل درجه یک بیماران دیابتی نوع II به انجام رسیده است. روش مطالعه: 210 نفر از افراد فامیل درجه یک بیماران دیابتی نوع II، بر مبنای نتایجOGTT (Oral glucose tolerance test)، به دو دسته مختل (‌دیابتی+Impaired glucose tolerance (IGT)، 56 نفر و سالم 154 نفر تقسیم بندی گردیدند. سپس پرسشنامه مصرف سه روزه غذایی از این دو گروه دریافت و میزان انرژی، کربوهیدراتهای کمپلکس و تصفیه شده، چربیهای اشباع و غیر اشباع، پروتئین و فیبر غذایی به صورت روزانه تا سه روز محاسبه و نتایج مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج: میانگین سن و نمایه توده بدنی (BMI) در دو گروه مختل و سالم به ترتیب 2/5±9/48 و 7/6±6/43 سال و 7/0±3/29 و 8/0±7/28 کیلوگرم بر متر مربع بود. میانگین انرژی همچنین درصد کربو هیدرات، پروتئین، چربی و فیبر دریافتی در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. میزان مصرف روغن مایع در گروه مختل کمتر از گروه سالم بود (01/0P<). نتیجه گیری: با وجودی که میزان دریافت درشت مغذی‌ها، انرژی و فیبر در دو گروه متفاوت نبوده و دو گروه نیز از نظر BMI همخوانی دارند، احتمالاً رژیم غذایی با تأثیر بر روی وزن می تواند در بروز دیابت مؤثر باشد. با توجه به نتایج مطالعه، انجام یک مطالعه همگروهی جهت دستیابی به نتایج دقیق تر پیشنهاد می شود. .
واژه‌های کلیدی: پروتئین، چربی، درشت مغذی، دیابت، کربوهیدرات
متن کامل [PDF 225 kb]   (1201 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Forghani B, Khosravi H, Zare M, Haghighi S, Amini M. The relationship of dietary content of fiber and macronutrients with impaired glucose tolerance and diabetes in first-degree relatives of type II diabetic patients. J Shahrekord Univ Med Sci. 2005; 7 (1) :53-60
URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-79-fa.html

فرقانی بدرالملوک، خسروی حسین، زارع مریم، حقیقی ساسان، امینی مسعود. بررسی ارتباط میزان مصرف درشت مغذی ها و فیبر با اختلال تحمل گلوکز و دیابت در افراد فامیل درجه یک بیماران دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهركرد. 1384; 7 (1) :53-60

URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-79-fa.html



دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3792