در حال انتقال سرور
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما ::
:: دوره 12، شماره 4 - ( ویژه نامه طب تکمیلی 1389 ) ::
دوره 12 شماره 4 صفحات 1-7 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر عصاره هیدروالکلی میوه خشک شده گیاه انجیر (Ficus carica) بر روی یادگیری و حافظه فضایی موش سوری
آزاده داودیان دهکردی، محمدرضا حجتی* ، مرتضی یوسفی، احسان مشتاقی، راضیه رحیمیان، محمود رفیعیان
گروه فیزیولوژی- دانشگاه علوم پزشکی ، hojjati@skums.ac.ir
چکیده:   (14804 مشاهده)
زمینه و هدف: انجیر (Ficus carica) دارای اثرات گوناگون درمانی است. در مطالعات قبلی مشخص شده است که این میوه ملین بوده و در درمان بیماری های متعددی از جمله بواسیر، نقرس و صرع نافع می باشد. به علت وجود مقادیر زیاد فسفر در انجیر، به نظر می رسد که این میوه در پرورش هوش و حافظه موثر باشد. لذا این مطالعه به منظور بررسی اثرات احتمالی عصاره هیدروالکلی انجیر بر یادگیـــری و حافظه فضایی در موش های سوری انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی، 32 سر موش سوری به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. گروه های کنترل، نرمال سالین و سه گروه آزمایشگاهی دیگر به ترتیب دوزهای 100، 200 و 400 میلی گرم در کیلوگرم عصاره هیدروالکلی انجیر را بصورت داخل صفاقی (ip) دریافت کردند. عصاره از طریق خیساندن پودر انجیر خشک شده در الکل 80% تهیه شد. تزریق سالین یا عصاره برای مدت هفت روز (یک بار در هر روز) انجام می شد و بلافاصله پس از آن، دوره یادگیری با استفاده از ماز آبی موریس شروع می شد که 5 روز طول می کشید. در صورت ایجاد یادگیری، آزمایش پروب (Probe trial) برای تست حافظه فضایی کوتاه مدت و بلند مدت در روزهای بعدی انجام می شد. در پایان داده ها با استفاده از آزمون ANOVA و آزمون های تعقیبی (LSD) Fisher least significantو توکی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته ها: آزمایشات نشان داد که عصاره انجیر تاثیر معنی داری در روند یادگیری فضایی در مدل ماز آبی موریس ندارد. ارزیابی حافظه کوتاه مدت در روزهای 6 و 8 تفاوت معنی داری بین گروه های دریافت کننده سالین و عصاره انجیر نشان نداد، ولی در روز 10 کاهش معنی داری در حافظه کوتاه مدت در گروه های دریافت کننده عصاره انجیر در مقایسه با گروه سالین مشاهده شد (05/0P<). همچنین ارزیابی حافظه بلند مدت در روز 24، تفاوت معنی داری را بین گروه های دریافت کننده عصاره و گروه کنترل نشان نداد. نتیجه گیری: نتایج بررسی حاضر نشان داد که تزریق داخل صفاقی عصاره هیدروالکلی انجیر نه تنها موجب افزایش میزان یادگیری فضایی در موش سوری نشد بلکه بررسی تاثیر این عصاره بر حافظه کوتاه مدت نشان از احتمال تاثیر منفی آن بر حافظه کوتاه مدت دارد.
واژه‌های کلیدی: انجیر، حافظه فضایی، عصاره هیدروالکلی، یادگیری، ماز آبی موریس، موش سوری
متن کامل [PDF 184 kb]   (1522 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Davoodian-Dehkordi A, Hojjati M, Yousefi M, Moshtaghi A, Rahimian R, Rafieian M. The effect of hydro-alcoholic extract of dried Ficus carica on spatial learning and memory in mice. J Shahrekord Univ Med Sci. 2011; 12 (4) :1-7
URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-433-fa.html

داودیان دهکردی آزاده، حجتی محمدرضا، یوسفی مرتضی، مشتاقی احسان، رحیمیان راضیه، رفیعیان محمود. تاثیر عصاره هیدروالکلی میوه خشک شده گیاه انجیر (Ficus carica) بر روی یادگیری و حافظه فضایی موش سوری. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهركرد. 1389; 12 (4) :1-7

URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-433-fa.html



دوره 12، شماره 4 - ( ویژه نامه طب تکمیلی 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3792