در حال انتقال سرور
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 4 - ( ویژه نامه طب تکمیلی 1388 ) ::
دوره 11 شماره 4 صفحات 52-58 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر آزمایشگاهی عسل بر کا ندیدا آلبیکانس و لاکتوباسیلوس
شایسته بنائیان بروجنی* ، مریم راستی بروجنی، حسن مقیم، مجید ولیدی، غلامرضا مبینی، افسانه کاظمیان
مربی مامایی- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی- دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ، shbanaeian@gmail.com
چکیده:   (11674 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از شایع ترین واژینیت ها در زنان واژینیت های کاندیدایی است که عامل آن قارچ کاندیدا آلبیکنس می باشد. لاکتوباسیلوس از شایع ترین فلورهای طبیعی واژن می باشد که در حفظ شرایط میکروبیولوژی واژن اهمیت زیادی دارد. این مطالعه با هدف بررسی آزمایشگاهی تاثیر عسل بر کاندیدا آلبیکنس و لاکتوباسیلوس انسانی انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی غلظت های مختلف (وزنی حجمی) بین 20 تا 95 درصد عسل تهیه شد. پس از کشت کاندیدا در محیط کشت RPMI 1640 و عسل و لاکتوباسیلوس در محیط کشت تریپتی کیس سوی براث (TBS) و عسل و انکوباسیون، میزان رشد این میکروارگانسیم ها در ساعات مختلف مورد برسی قرار گرفت. یافته ها: ازغلظت های مورد بررسی، غلظت80% عسل به میزان زیادی از رشد کاندیدا جلوگیری نمود که بیشترین تاثیر مهار کنندگی عسل بر کاندیدا را نشان داد. در محیط های حاوی عسل با غلظت های کمتر و بیشتر از 80% میزان رشد کاندیدا متوسط یا شدید بود. در محیط کشت شاهد، قارچ به طور کامل رشد نمود. هیچکدام از غلظت های عسل نتوانست رشد لاکتوباسیلوس را مهار نماید. نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده عسل می تواند به طور قابل توجهی از رشد کاندیدا جلوگیری کند بدون اینکه تاثیری بر روی لاکتوباسیلوس داشته باشد. با توجه به اینکه لاکتوباسیلوس یک فلور طبیعی واژن است، این مسئله حائز اهمیت است که عسل بدون تغییر فلور طبیعی واژن می تواند رشد کاندیدا را مهار نماید.
واژه‌های کلیدی: کاندیدا آلبیکنس، لاکتوباسیلوس، عسل
متن کامل [PDF 187 kb]   (1328 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Banaean-Boroujeni S, Rasti-Boroujeni M, Moghim H, Validi M, Mobini G, Kazemian A. In vitro effect of honey on Candida albicans and lactobacillus. J Shahrekord Univ Med Sci. 2010; 11 (4) :52-58
URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-353-fa.html

بنائیان بروجنی شایسته، راستی بروجنی مریم، مقیم حسن، ولیدی مجید، مبینی غلامرضا، کاظمیان افسانه. بررسی تاثیر آزمایشگاهی عسل بر کا ندیدا آلبیکانس و لاکتوباسیلوس. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهركرد. 1388; 11 (4) :52-58

URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-353-fa.html



دوره 11، شماره 4 - ( ویژه نامه طب تکمیلی 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3792