[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1388 ) ::
دوره 11 شماره 2 صفحات 47-51 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی (آنتی بیوتایپینگ) استافیلوکوک های جدا شده از آب میوه ها (سیب و پرتقال) با الگوی سویه های استافیلوکوک مجزا شده از نمونه های بالینی، شهرکرد، 1386
رضا شرافتی چالشتری *، فرهاد شرافتی چالشتری، بهنام زمان زاد
چکیده:   (17443 مشاهده)
چکیده: زمینه و هدف: یکی از راه های اصلی انتقال مقاومت دارویی از طریق فرآورده های غذایی می باشد. .مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه ای الگوهای مقاومت آنتی بیوتیکی استافیلوکوک های جدا شده از آب میوه ها (سیب و پرتقال) با الگوی سویه های استافیلوکوک مجزا شده از نمونه های بالینی انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی – تحلیلی بر روی 111 نمونه استافیلوکوک جدا شده از نمونه های آب میوه سیب و پرتقال و نمونه های بالینی مجزا شده از بیماران بستری و سرپائی بیمارستان های آموزشی شهرکرد انجام شد. الگوی حساسیت سویه های مورد بررسی با استفاده از تست حساسیت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن (Kirby-Bauer method) نسبت به آنتی بیوتیک های جنتامایسین، کلوکساسیلین، تتراسیکلین، اریترومایسین، کلرامفنیکل، آموکسی سیلین و کوتریموکسازول مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین باکتری ها به طریق آنتی بیوتایپینگ دسته بندی شدند. داده ها به وسیله آزمون دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: بین الگوی حساسیت ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های آب میوه و نمونه های بالینی تنها در مورد آنتی بیوتیک کلوگزاسیلین و ایزوله های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، تنها در آنتی بیوتیک های کلوکساسیلین، تتراسیکلین و آموکسی سیلبن تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0P<) نتایج آنتی بیوتایپینگ نشان داد که 111 ایزوله مورد بررسی در 36 الگوی مختلف آنتی بیوتایپ قرار می گیرند. 10 ایزوله (53%) استافیلوکوک های اورئوس جدا شده در 4 الگو و 62 ایزوله (67%) استافیلوکوک های اپیدرمیدیس جدا شده در 11 الگو قرار گرفته که الگوهای یاد شده به نسبت یکسان در نمونه های جدا شده از آب میوه و نمونه های بالینی دیده شده اند (05/0P>). سایر ایزوله ها (39 ایزوله)، 21 الگوی دیگر را ایجاد کردند. نتیجه گیری: بر اساس یافته های این مطالعه، ایزوله های جدا شده از آب میوه ها و نمونه های بالینی، الگوی مقاومت یکسانی را نشان دادند. لذا این احتمال وجود دارد که مواد غذایی از جمله آب میوه ها بتوانند در انتقال مقاومت های دارویی نقش ایفا نمایند.
واژه‌های کلیدی: آنتی بیوتایپینگ، آب میوه، استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس
متن کامل [PDF 167 kb]   (1242 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۱۲
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharafati-chaleshtori R, Shrafati-chaleshtori F, Zamanzad B. The comparison of the antimicrobial resistance pattern (antibiotyping) of staphylococcus strains isolated from orange and apple juices with the strains isolated from clinical samples, Shahrekord, Iran, 2007. J Shahrekord Univ Med Sci. 2009; 11 (2) :47-51
URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-278-fa.html
شرافتی چالشتری رضا، شرافتی چالشتری فرهاد، زمان زاد بهنام. مقایسه الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی (آنتی بیوتایپینگ) استافیلوکوک های جدا شده از آب میوه ها (سیب و پرتقال) با الگوی سویه های استافیلوکوک مجزا شده از نمونه های بالینی، شهرکرد، 1386. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهركرد. 1388; 11 (2) :47-51

URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-278-fa.html

دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 793 queries by yektaweb 3535