[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 6 - ( ویژه نامه تکمیلی 1394 ) ::
دوره 17 شماره 6 صفحات 124-135 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره هیدروالکلی خرفه (Potrulaca oleracea) بر بهبود آسیب اکسیداتیو القا شده توسط لیپوپلی ساکارید باکتریایی( LPS )در کبد موش‌صحرایی
لیلا کریمی زندی، مریم نوربخش نیا *، علی اکبر احسان پور، سمیه رجائیان
استادیار دانشگاه اصفهان ، m.noorbakhshnia@sci.ui.ac.ir
چکیده:   (1566 مشاهده)

زمینه  و هدف: استرس اکسیداتیو  یک نقش کلیدی در بروز بسیاری از بیماریها دارد. خرفه حاوی انواع اسیدهای چرب غیر اشباع و ترکیباتی مانند : آلفا-توکوفرول، اسید‌آسکوربیک و گلوتاتیون می‌باشد. که اثرات آنتی اکسیدانی دارند، بنابراین شاید بتواند نقشی موثر جهت پیشگیری و درمان بیماری‌های مرتبط با استرس‌اکسیداتیو داشته باشد.  جهت بررسی این امر، استرس اکسیداتیو در یک مدل حیوانی از طریق تزریق لیپو ساکارید باکتریایی (LPS) القا گردید.  در  مرحله بعدی اثر عصاره هیدروالکلی خرفه بر بهبود آسیب اکسیداتیو القا شده توسط LPS در کبد موشهای صحرایی مورد بررسی قرار گرفت.

روش‌ بررسی: موشهای صحرایی نر نژاد ویستار در 4 گروه قرار گرفتند. عصاره خرفه (400 mg/kg) طی یک دوره 14 روزه از طریق تزریق دهانی (گاواژ) به حیوانات داده شد. LPS (1000 µg/kg) ، به صورت داخل صفاقی تزریق گردید. میزان فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان از طریق اندازه گیری کاتالاز(CAT) ، سوپراکسیددسموتاز(SOD) و گلوتاتیون ردوکتاز (GR) در بافت کبد گروههای مختلف صورت گرفت.  میزان پروکسیداسیون لیپیدی نیز به عنوان مارکری برای تعیین آسیب اکسیداتیو اندازه گیری شد. همچنین مطالعات بافت شناسی نیز صورت گرفت.

یافته ‌ها: LPS موجب تحریک و افزایش فعالیت آنزیم SOD،  CAT و کاهش فعالیت GR نسبت به گروه کنترل شد. همچنین LPS موجب افزایش مالون دی آلدئید(MDA) کبد شد. از طرفی در گروه پیشگیری عصاره خرفه به صورت معناداری فعالیت آنزیم های SOD، CAT و GRرا نسبت به گروه LPS افزایش داد و باعث کاهش معنادار MAD نسبت به گروه دریافت کننده LPS گردید.

بحث و نتیجه گیری : به نظر می رسد خرفه به علت دارا بودن میزان بالایی از ترکیبات  انتی اکسیدانی می‌تواند به عنوان یک محصول طبیعی، برای پیشگیری از آسیب و بیماری های ناشی از استرس اکسیداتیو استفاده شود.

واژه‌های کلیدی: عصاره خرفه، لیپوپلی ساکارید باکتریایی، آسیب اکسیداتیو، کبد، موش صحرایی
متن کامل [PDF 1541 kb]   (491 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۴/۱۰/۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۷ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi Zandi L, Noorbakhshnia M, Ehsanpour A A, Rajaeian S. Effect of hydro-alcoholic Portulaca-Oleracea extract on oxidative damage induced by bacterial Lipopolysaccharide (LPS) in liver of rat. J Shahrekord Univ Med Sci. 2016; 17 (6) :124-135
URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-2726-fa.html
کریمی زندی لیلا، نوربخش نیا مریم، احسان پور علی اکبر، رجائیان سمیه. اثر عصاره هیدروالکلی خرفه (Potrulaca oleracea) بر بهبود آسیب اکسیداتیو القا شده توسط لیپوپلی ساکارید باکتریایی( LPS )در کبد موش‌صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهركرد. 1394; 17 (6) :124-135

URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-2726-fa.html

دوره 17، شماره 6 - ( ویژه نامه تکمیلی 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 792 queries by yektaweb 3478