[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 6 - ( ویژه نامه تکمیلی 1394 ) ::
دوره 17 شماره 6 صفحات 116-123 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر عصاره الکلی سیاه دانه (.Nigella Sativa L) بر روی وزن بدن و آسیب‌های ایجاد شده در حافظه‌ی فضایی و یادگیری ناشی از استرس
محمدصالح رسولی *، اعظم سلیمانی، مینو ایلخانی پور، رضا حیدری
دانشجوی ارشد دانشگاه صبا ، mohammadsaleh.rasoli@yahoo.com
چکیده:   (1381 مشاهده)

چکیده

مقدمه: سیاه دانه از لحاظ طبی و مذهبی دارای تاریخچه غنی است. همچنین بدلیل توجه همیشگی به یادگیری و حافطه، انسان همیشه در پی راهی برای افزایش توانایی آن بوده است. در این تحقیق تاثیر عصاره الکلی سیاه دانه بر روی حافظه و یادگیری مورد مطالعه قرار داده شد.

روش بررسی: پژوهش حاضر بر روی 28 سر موش صحرایی ماده بالغ نژاد ویستار (وزن 160-200 گرم) در قالب 4 گروه (7 موش در هر گروه) انجام شد. گروه اول (گروه شاهد) هیچ دارویی را دریافت نکردند، گروه دوم  و سوم عصاره الکلی سیاه دانه  را  با دوز 400  میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن و به صورت گاواژ به مدت 21روز دریافت کردند، باید توجه داشت که گروه سوم علاوه بر گاواژ تحت استرس بی حرکتی نیز قرار گرفته، گروه چهارم: تنها به حیوانات استرس بی حرکتی داده شده. حیوانات 3 روز تحت آموزش قرار گرفتند و در روز 21 بدون تجویز عصاره تست حافظه با استفاده از ماز شعاعی 8 شاخه انجام گردید. در روز اول و چهاردم آزمایش،کلیه موش­ها توسط (ترازو دیجیتالی) توزین گردیدند. نتایج با استفاده از آزمون آماری ANOVA یک طرفه وتست تعقیبی توکی مقایسه گردید و سطح معنی داری، 0/05>p در نظر گرفته شد.

یافته ها: با توجه به نتایج بدست آمده گروه (سیاه دانه) نسبت به گروه ( شاهد) و همچنین گروه ( استرس+ سیاه دانه) نسبت به گروه (استرس) یادگیری و حافظه فضایی به طور معنی­داری افزایش یافته است (0/05>P). همچنین عصاره سیاه دانه باعث افزایش وزن در حیوانات گروه های دریافت کننده سیاه­دانه می­گردد (0/05>P).

نتیجه گیری:  نتایج بدست آمده نشان داد عصاره الکلی سیاه دانه باعث افزایش یادگیری و کاهش تاثیرات منفی استرس بر یادگیری و حافظه فضایی می­گردد و باعث افزایش متناسب وزن گردید.

واژه‌های کلیدی: عصاره الکلی سیاه دانه، حافظه فضایی، یادگیری، استرس، وزن بدن
متن کامل [PDF 723 kb]   (434 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه و بهداشت مواد غذایی
دریافت: ۱۳۹۴/۹/۷ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۴ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rasoli M, Soleimani A, Ilkhanipour M, Heydari R. The Effect of black cumin (Nigella Sativa L.) alcoholic extract on body weight and the harms created in the spitial memory and learning caused by stress. J Shahrekord Univ Med Sci. 2016; 17 (6) :116-123
URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-2686-fa.html
رسولی محمدصالح، سلیمانی اعظم، ایلخانی پور مینو، حیدری رضا. بررسی تاثیر عصاره الکلی سیاه دانه (.Nigella Sativa L) بر روی وزن بدن و آسیب‌های ایجاد شده در حافظه‌ی فضایی و یادگیری ناشی از استرس. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهركرد. 1394; 17 (6) :116-123

URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-2686-fa.html

دوره 17، شماره 6 - ( ویژه نامه تکمیلی 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.051 seconds with 796 queries by yektaweb 3531