[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 6 - ( ویژه نامه تکمیلی 1394 ) ::
دوره 17 شماره 6 صفحات 61-67 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی گیاه مریم نخودی بر باکتری استرپتوکوک موتانس در شرایط آزمایشگاهی
منصور خالدی، رضا حیدری سورشجانی *، ابوالفضل قلی پور، الهام مردانپور شهرکردی، حجت روحی بروجنی
کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ، heidari.reza1995@gmail.com
چکیده:   (1443 مشاهده)

زمینه و هدف: پوسیدگی دندان یکی از بیماری های شایع دندان است که باکتری استرپتوکوک موتانس مهمترین عامل پوسیدگی دندان است. با توجه به افزایش روز افزون مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها و عوارض آن ها و استفاده گیاه مریم نخودی به عنوان یک ماده باکتری کش در طب سنتی این پژوهش با هدف تعیین اثر ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی گیاه مریم نخودی (Teucrium chamaedrys) بر باکتری استرپتوکوک موتانس در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه تجربی-آزمایشگاهی، ابتدا عصاره ی گیاه مریم نخودی به روش ماسراسیون گرفته شد، سپس سوش استاندارد باکتری استرپتوکوکوس موتانس با PTCC 1683  و 35668  ATCC  از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران به صورت لیوفیلیزه تهیه و جهت بررسی اثر مریم نخودی بر رشد باکتری استرپتوکوکوس موتانس استفاده شد. سپس به روش broth micro dilution  اثر آنتی باکتریال عصاره هیدروالکلی گیاه مریم نخودی روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس بررسی شد و حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی به دست آمد.

یافته ها: نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد MIC عصاره هیدروالکلی گیاه مریم نخودی بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس با روش براث میکرودایلوشن، 128 میکروگرم بر میلی لیتر و MBC مورد نظر نیز 256 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد.

نتیجه گیری: با توجه به مطالعه حاضر می توان نتیجه گرفت که گیاه مریم نخودی تاثیر کمی بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس و به تبع آن بر پوسیدگی دندان نیز اثر بازدارنده کمی دارد.

کلید واژه ها: عصاره هیدروالکلی، مریم نخودی، استرپتوکوک موتانس

واژه‌های کلیدی: کلید واژه ها: عصاره هیدروالکلی، مریم نخودی، استرپتوکوک موتانس
متن کامل [PDF 566 kb]   (568 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی
دریافت: ۱۳۹۴/۶/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۰/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khaledi M, Heidari Sureshjani R, Gholipour A, Mardanpour Shahrekordi E, Roohi Broojeni H. Study of the Antimicrobial effects of the hydroalcoholic extract of Teucrium chamaedrys On the bacteria Streptococcus mutans invitro. J Shahrekord Univ Med Sci. 2016; 17 (6) :61-67
URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-2585-fa.html
خالدی منصور، حیدری سورشجانی رضا، قلی پور ابوالفضل، مردانپور شهرکردی الهام، روحی بروجنی حجت. بررسی اثر ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی گیاه مریم نخودی بر باکتری استرپتوکوک موتانس در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهركرد. 1394; 17 (6) :61-67

URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-2585-fa.html

دوره 17، شماره 6 - ( ویژه نامه تکمیلی 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.052 seconds with 795 queries by yektaweb 3478