[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما ::
:: دوره 18، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1395 ) ::
دوره 18 شماره 1 صفحات 73-80 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی سروتایپ های سالمونلا در طغیان های غذایی با استفاده از سکانس ناحیه ی ITS ژن 16S-23S rRNA
محمد مهدی سلطان دلال* ، محیا خلیلیان، حسین معصومی اصل، روناک بختیاری، ابوالفضل داوود آبادی، زهرا رجبی
بخش میکروب شناسی غذایی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران ، msoltandallal@gmail.com
چکیده:   (3052 مشاهده)

زمینه و هدف: بیماری های منتقله از غذا یکی از مشکلات جامعه ی امروزی است. در بسیاری نقاط جهان˓ بررسی های اپیدمیولوژی نشان داده است که عفونت های ناشی از سرووارهای سالمونلا افزایش یافته است.
بدین منظور شناسایی سویه های سالمونلا در سطح سرووار از اهمیت خاصی برخوردار است. ظهور سویه های مقاوم در این سرووارها به یک نگرانی جهانی تبدیل شده است، بنابراین آگاهی از الگوی مقاومتی در سالمونلاها می تواند به درمان بیماری های منتقله از غذا ناشی از این سرووارها کمک کند. هدف از این مطالعه شناسایی سرووارهای سالمونلا در طغیان های غذایی با توالی منطقه ای
ITS به روش 16S-23SrRNA می باشد.

روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی که طی یک سال 173 طغیان غذایی کشوری از استان های مختلف کشور جمع آوری گردید. در مجموع 614 نمونه اسهال از نظر وجود سالمونلا بررسی شد. جهت جداسازی و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی این ایزوله ها از روش های استاندارد استفاده گردید، همچنین برای تعیین سویه های سالمونلا از روش مولکولی 16srRNA استفاده گردید.

یافته ها: از میان 18 ایزوله سالمونلا جدا شده از طغیان های رخ داده، 16 ایزوله سالمونلا انتریتیدیس (9/88%) و 2 ایزوله پاراتیفی A (1/11%) بود. همگی این ایزوله ها به آنتی بیوتیک سفتازیدیم حساس بودند. بیش ترین مقاومت نیز به نالیدیکسیک اسید (14 نمونه و 8/77 %) بود.

نتیجه گیری: شیوع مقاومت آنتی بیوتیک باکتری ها که تهدید عمده ای برای سلامت انسان است، به سرعت در حال افزایش است. مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های سالمونلا نیز در حال افزایش است، بنابراین آگاهی از الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سرووارهای سالمونلا، در درمان ناشی از عفونت های این باکتری در مواد غذایی کمک خواهد کرد.

واژه‌های کلیدی: سالمونلا، بیماری های منتقله از غذا، طغیان، اسهال، آنتی بیوگرام.
متن کامل [PDF 787 kb]   (730 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: ۱۳۹۴/۱/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۴/۷/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۵/۱/۱۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M M, Khalilian M, Masoumi Asl H, Bakhtiari R, Davoodabadi A, Rajabi Z. Identification of Salmonella serotypes in foodborne outbreaks by sequencing of ITS region of 16S-23SrRNA. J Shahrekord Univ Med Sci. 2016; 18 (1) :73-80
URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-2397-fa.html

سلطان دلال محمد مهدی، خلیلیان محیا، معصومی اصل حسین، بختیاری روناک، داوود آبادی ابوالفضل، رجبی زهرا. شناسایی سروتایپ های سالمونلا در طغیان های غذایی با استفاده از سکانس ناحیه ی ITS ژن 16S-23S rRNA. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهركرد. 1395; 18 (1) :73-80

URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-2397-fa.html



دوره 18، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781