[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1394 ) ::
دوره 17 شماره 1 صفحات 33-40 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیبات اسیدهای چرب و خاصیت آنتی اکسیدانی پوسته نازک دور مغز گردو در ژنوتیپ های مختلف گردوی ایرانی
ولی اکبری، رضا حیدری، رشید جامعی، مجید اسدی سامانی*
کمیته تحقیقات دانشجویی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران ، biology_2011@yahoo.com
چکیده:   (5593 مشاهده)
زمینه و هدف: گردوها منبع خوبی از اسیدهای چرب ضروری و توکوفرول ها می باشند. ترکیبات شیمیایی بویژه اسیدهای چرب و توکوفرول ها وابسته به نوع ژنوتیپ و شرایط محیطی مختلف هستند. این مطالعه با هدف بررسی ترکیبات اسیدهای چرب و همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی پوسته محاط کننده مغز گردو (Pellicle) در ژنوتیپ های مختلف گردوی ایرانی (Juglans regia L.) طراحی و اجرا شده است. روش بررسی: در این مطالعه تجربی شش ژنوتیپ گردو (K1, G1, B1, K2, K3, B2) از نقاط مختلف منطقه کلیایی در استان کرمانشاه جمع آوری گردید. ترکیب اسیدهای چرب (9 ترکیب) با استفاده از کروماتوگرافی گازی کوپل شده با آشکارساز یونیزاسیون شعله ای آنالیز شد. برای بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی از روش مهار فعالیت رادیکال DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) استفاده شد. یافته ها: روغن کل در دامنه ای از3/63 تا 5/78% قرار داشت. اسیدهای چرب دارای چند پیوند دوگانه (PUFA) مهمترین گروه اسیدهای چرب در روغن ژنوتیپ های مختلف مورد مطالعه را شامل می شدند که در دامنه ای از 6/57 تا 2/70% بودند. بالاترین میزان PUFA در ژنوتیپ کوره گردگان (B2) مشاهده شد. ژنوتیپ B2 نسبت به سایر ژنوتیپ ها فعالیت جمع آوری رادیکال بیشتری داشت (05/0>P). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد، ترکیب اسیدهای چرب وابسته به ژنوتیپ است. پوسته نازک دور مغز سرشار از ضد رادیکال می باشد و به عنوان یک لایه محافظت کننده، اسیدهای چرب به خصوص اسیدهای چرب PUFA را در برابر رادیکال ها محافظت می کند.
واژه‌های کلیدی: گردو، اسید‌های چرب، آنتی اکسیدان، پوسته نازک دور مغز
متن کامل [PDF 238 kb]   (1853 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی
دریافت: ۱۳۹۳/۱/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۵/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۱/۱۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbari V, Heidari R, Jamei R, Asadi-Samani M. Determination of fatty acid compositions, and pellicle antioxidant properties of different Persian walnut genotypes. J Shahrekord Univ Med Sci. 2015; 17 (1) :33-40
URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-1963-fa.html

اکبری ولی، حیدری رضا، جامعی رشید، اسدی سامانی مجید. بررسی ترکیبات اسیدهای چرب و خاصیت آنتی اکسیدانی پوسته نازک دور مغز گردو در ژنوتیپ های مختلف گردوی ایرانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهركرد. 1394; 17 (1) :33-40

URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-1963-fa.html



دوره 17، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3792